Jump to content
Cover for Tysta arv
Isbn: 978-91-9807-767-4
Publisher: House of Isle
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: January 2020

E-book

Tysta arv

Det är maj 1977 och solen skiner över Karlshamn. Efter flera år utomlands återvänder David Haväng till sin barndoms hemstad för att tillbringa en lugn och skön vecka tillsammans med sin moster Annie. 

 Förväntningarna på en behaglig semester förvandlas snabbt till något helt annat. När David besöker kyrkogården för att sätta blommor på sina föräldrars grav hamnar han mitt i tumultet efter att en familjegrav i närheten har vandaliserats. Förövaren har nyss flytt därifrån. Samtidigt har även en gammal man attackerats på äldreboendet som ligger granne med kyrkogården. Mannen har blivit misshandlad och hans rum är sönderslaget. 

 David hjälper till att röja upp efter skadegörelsen eftersom han känner den drabbade gamle mannen – men två våldsamma, hotfulla män dyker plötsligt upp och han blir själv nerslagen. Blodig och yr försöker David förstå. Vad är det som händer? Vem vill dem illa? Och varför? 

 Ju mer David börjar nysta i det som hänt desto mer inser han att förklaringen kanske ligger gömd i hans egen familjs historia. Men hur mycket är sanningen värd? Är den värd att dö för? 

 Tysta arv är en sinnrikt konstruerad berättelse om lögner och svek, och om hemligheter som gömts undan djupt inne i det förflutnas mörker.  


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone