Jump to content
Cover for Träna ditt minne
Isbn: 978-91-8879-964-7
Publisher: Lava förlag
Category:
Education Computing & IT
Accessible since: August 2018

E-book

Träna ditt minne

Minnesträna med Hjärnladyn

Hjärnan är plastisk och upphör aldrig att lära, det vet vi vid det här laget. Men hur är det med minnet? Hur ska vi i en tid med mängder av supersnabb information kunna ta in, sålla och sortera och dessutom minnas det vi lärt oss? 

I sin nya bok Träna ditt minne har pedagogen Jenny Åkerman utarbetat 4 tekniker och 28 metoder för minnesträning och studieteknik som passar alla mellan 15 och 115. 

De 4 basteknikerna är:

1. Snabbläsning 

2. Minnesträning 

3. Mindmapping 

4. Presentationsteknik

Under varje teknik beskrivs 7 olika metoder. Genom roliga och smarta övningar och visualiseringstekniker lär du dig på ett interaktivt sätt bland annat att 

söka och välja ut rätt information 

processa faktainnehåll 

lära dig saker och ting utantill 

halvera tiden du lägger på läsning 

sortera och arkivera information i hjärnan 

presentera material på ett medryckande sätt 

framstå som kunnig och påläst 

minnas vad människor heter 

få människor att minnas vad du heter

Förutom metoder och övningar innehåller Träna ditt minne informativa texter om hur hjärnan fungerar, varför förvirring är någonting bra och vikten av att ha humor. Den mänskliga rösten, av författaren kallad det osynliga kroppsspråket , är också betydelsefull när det gäller att förmedla kunskap, och därför finns här både röstfakta och övningar.

Ett särskilt kapitel handlar om särbegåvade elever, vilka ofta tappar greppet om sina studier när allt större krav ställs på förmågan att plugga på egen hand. Här beskrivs användbara tips och tekniker att ta till sig för både elev, förälder och lärare.

Jenny Åkerman är högskoleutbildad pedagog och röstpedagog, och har i många år hållit uppskattade kurser, utbildningar och föreläsningar i snabbläsning, minnesträning och mindmapping. Som en av landets mest populära föreläsare vet hon också hur riktigt bra presentationer skapas. Jenny är talesperson för Mensa Sverige, som verkar för att främja och förmedla intelligens så att den kommer människor till godo, samt författare till boken Mycket hjärna (Natur & Kultur, 1:a uppl. 2011).Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone