Jump to content
Cover for Enders spel
Isbn: 978-91-7499-348-6
Publisher: Modernista
Category:
Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: August 2013

E-book

Enders spel

För att utveckla ett säkert försvar mot en attack från en fientlig, utomjordisk ras, föder staten upp barngenier och tränar dem till soldater. En lysande ung kille, Andrew »Ender« Wiggin, bor med sina snälla men distanserade föräldrar, sin sadistiske bror Peter och sin älskade syster Valentine.
Ender blir den i familjen Wiggin som värvas till stridsskolan, för rigorös militär utbildning. Enders förmågor skänker honom respekt och gör honom till en ledare i skolan. Samtidigt plågas han av känslor av ensamhet, rivalitet, press från de vuxna lärarna och rädsla för de invaderande utomjordingarna.
Är Ender den general jorden behöver? Kriget har rasat i hundra år, och jakten på den perfekta generalen har pågått nästan lika länge. Enders två äldre syskon är precis lika speciella som han, men på olika sätt. Tillsammans har de tre de förmågor som krävs för att bygga upp en ny värld.
Om världen överlever, vill säga...

ORSON SCOTT CARD [född 1951 i USA] är den enda författare som vunnit science fiction-genrens två största priser, Hugo och Nebula, två år i rad. Enders spel är en av de senaste decenniernas mest populära science fiction- böcker. Filmversionen av Enders spel håller just nu på att spelas in, och går upp på biograferna i november 2013.

# 33 på Goodreads lista över "Tidernas bästa böcker"

Vinnare av science fiction-genrens två största priser, Hugo och Nebula, i kategorin "Årets bästa roman"


"Gripande, spännande" THE GUARDIAN

"En otroligt mäktig roman som är något av det allra bästa genren har åstadkommit." THOMAS M. WAGNER, SF REVIEWS

"En av de riktigt stora science fiction-romanerna." BOOKLIST


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone